Skip to content

Autisme – Asperger syndroom – PDD-NOS

Autisme – Asperger syndroom – PDD-NOS

Autisme is een ontwikkelingsstoornis dat op jonge leeftijd wordt gediagnosticeerd. Het omvat een verscheidenheid aan symptomen die uiteenlopen van sociale-, en communicatie problemen, met verwijdering(isolement) en verlies van verbale uitingen tot agressie, irritatie en zelfpijniging.

 

Sommige studies tonen aan dat wellicht 1 op de 200 kinderen een vorm van autisme heeft. Een schokkende en alarmerende bevinding. Wetenschappers zijn het erover eens dat het een groeiend probleem is. Waarschijnlijk is de oorzaak een mix van epigenetische en genetische factoren.

 

Functional Brain Institute richt zich op het verbeteren van de connecties tussen zenuwstructuren en zo de mogelijkheden van een kind met (vormen van) autisme te optimaliseren.

Het komt vier keer zo vaak voor bij jongens als bij meisjes en wordt meestal voor het derde levensjaar gediagnosticeerd.
Het IQ kan variëren van zeer laag tot zeer hoog dan wel gepaard gaande met verbale communicatie en forse sociale problemen.

 

Op MRI onderzoek van de hersenen is waargenomen dat er bij personen met Autisten een afwijking te zien is van het cerebellum, de hersenstam, hippocampus, amygdala, het limbische systeem en frontale cortex.

 

Het FBI richt zich op het verbeteren van de connecties tussen bovengenoemde zenuwstructuren teneinde de mogelijkheden van een kind met (vormen van) autisme te optimaliseren.

Maak een afspraak